Bruk kjøkkenet mot vinterhud

Ikke akkurat hva alle hudterapeuter hadde godkjent, men mye av kosmetikk inneholder faktisk deler av kjøkkenvarer du har hjemme og hvorfor ikke prøve ekte vare av og til?

Hjelp huden din nå som vinter biter kinn.
2 viktige trinn: Eksfoliering og fuktighet. Det at hudceller hoper seg opp fører til tørrhet, dårlig sirkulasjon og tørre flekker.  Eksfoliering vil fjerne døde celler og avsløre frisk vakker hud som blir bedre i stand til å oppta fuktighet.  Og tenk på at til tross huden kan være mer fet hos kvinner da kan menn likevel være mer utsatt for at huden blir for tørr i vinterkulden!

Har du ingen gode produkter hjemme så kan det faktisk være spennende å prøve rene matprodukter (for all del velg økologisk) som faktisk kan hjelpe til å få huden flottere:

Mat: Avocado
Funksjon: Fuktgiver
Viktig: Inneholder A, B, C og E vitamin, samt kalium og fett, den perfekte fuktighetskrem. Den er perfekt for moden og værbitt hud, reduserer ruhet, sprekkdannelse og irritasjon. Oljen finnes i skallet på avocado inneholder et stoff som låser i fuktighet.
Hvordan å bruke: Ta en brukt avocado skall, masser innsiden av skallet forsiktig mot huden.  Vask og bruk deretter mild toner.

Mat: Agurk
Funksjon: Fuktgiver
Viktig: Agurker inneholder forbindelser kjent for å stramme porene og redusere betennelse, noe som er grunnen til at de er det klassiske valget for å minimere poser rundt øynene.
Hvordan å bruke: Moser 1 ss hver av agurk og persille. Bland deretter inn 1 ss yoghurt til en jevn røre. Dekk ansiktet med denne masken og la på 15-20 minutter. Oppfriskende og gir god fukt. Skyll av og bruk toner til slutt.

Mat: Havregryn
Funksjon: Eksfolierer, fuktgiver
Viktig: Havre er spesielt beroligende for vind-slitt eller kløende hud, på grunn av anti-inflammatoriske egenskaper. Finmalt havremel trekker urenheter fra huden, stimulerer blodsirkulasjonen og stimulerer ny cellevekst. Havreproteiner danner også et beskyttende lag for å bidra til å beholde fuktighet og hindre vanntap.
Hvordan å bruke: Bland 2 ss hver av havre og aloe vera med 2 ts farinsukker og 1 ts sitronsaft till du har en myk pasta. Masser huden forsiktig med pastaen. Skyll av med varmt vann og bruk toner til slutt. Utmerket for ansiktet eller til og med for å få jevnere mykere hud på kroppen.

Mat: Fersken
Funksjon: Eksfolierer
Viktig: Fersken inneholder hudfornyende alpha-hydroxy fruktsyrer, som hjelper deg bli kvitt døde hudceller, den inneholder A og C vitamin.  Ferksen bidrar til å rense porene,  og kan selv påvirke pigmentflekker og redusere rynker. Desinfiserer og har god toner effekt, spesielt for fet hud.
Hvordan å bruke: Skjær av en saftig fersken og masser fruktkjøtt over hele ansikt (unngå øyne om munn). La saften stå  i 20 minutter, og skyll med varmt vann, bruk deretter toner.

God hudtid!

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *