Hvordan lage en god omelett?
Når du skal lage en omelett må du så absolutt ha en teflon-stekepanne. Du kan bruke støpejernspanne. Det som er viktig er at når du steker så bruker du temperatur som er jevnt fordelt på pannen.
Får å få en fluffy og delikat omelett må du piske proteiner stivt og kombinere med eggeplommer og mel. Ved baking vil den utsiden få en stekt godt dekket flate og innvendig være svakt flytende.
Alle grønnsaker og kjøtt til omelett skal tilberedes på forhånd og du må bli kvitt overflødig vann og fuktighet. Dette vil gi en bedre konsistens på omeletten.
Omelett med spinat
Her er ingrediensene for en omelett med spinat:
- 150 g frisk spinat
- klype salt
- en klype pepper
- 4 egg
- 2 msk mel
- smør eller olivenolje
- Håndfull revet gul ost
- 1/2 hakket løk
- hakket persille
Hvordan?
Vask spinat godt og tørk ved hjelp av et papirhåndkle. Sett pannen på og la løk steke i 5 min. Visp egg og mel i en bolle og smaksett med salt og pepper. Få i revet ost. Tilsett hakket persille. Varm opp panne med smør eller olivenolje. Hell i blanden og vent til den har stivnet. Stek på begge sider. For at omelett skal bli perfekt tilbered den med hvitløkssaus av rømme. Bruk gjerne økologiske ingredienser for å få enda bedre smak.
Omelett med skinke og ost
Her er ingrediensene for en skinke og ost omelett:
- 3 egg
- 2 tomater
- 2 ss melk
- En teskje smør
- Revet gul ost
- 3 skiver skinke
Hvordan lage en omelett med skinke og ost?
Tomater skåret i mindre biter. Visp egg i en bolle til den blir luftig. Tilsett osten. Tilsett melk og visp. Skjær skinken i tynne skiver og stek. Hell blanden over og stek i 3 minutter på hver side. Tilsett de hakkede tomatene til slutt. Tilbehør, rømme eller hvitløkssaus.
Legg igjen en kommentar