Fem farger for et lykkelig hjem

Fargene som vi har rundt oss daglig kan ha en enorm innvirkning på vår åndelige velvære. Derfor er det viktig å ta vare på fargene i hjemmet, ettersom det er som regel der vi bruker mest tid.

Elle interiør , og interiør designeren Lorna McAleer, har samlet fem farger som vekker glede og lykke for mennesker og passer derfor godt på vegger eller møbler for å gi familien følelse av harmoni og glede.

Gul

Gul er den mest oppløftende fargen i henhold til Mcalveer.

“Gul er en vennlig og livlig karakter og er fargen på solskinn og lykke,” sa McAleer. “Gul er også antatt å øke serotonin mengden som er kroppens kjemiske budbringere som står for lykkefølelsen. Også ifølge vitenskapen er den beste fargen gul for at alle skal føle seg bra. ”

McAleer råder folk til å bruke de gule fargene på soverom og bad hvor gult kan uttales og hun sier at folk må huske å ha andre farger også å oppveie – og da anbefaler hun grå farge.


Grønn

Grønne farger er avslappende og vil gi deg stor glede i livet.

“Grønn minner om natur,” sier McAleer. “Myke grønne toner vil gjøre deg avslappet og som hjelper oss til å fokusere. Lyse grønne toner er stimulerende og hjelper deg å få ting gjort. ”

“Når du har mye grønt i hjemmet kan det og hjelpe deg å holde begge føttene på bakken og få kontakt med naturen,” legger hun til.

 

Blå

Blå er veldig fredelig farge som antas å være til nytte for både kropp og sinn.

“Blå representerer tillit og de som velger blå farger anser seg trygge og pålitelig”, sier McAleer. “Folk er ofte mer effektiv når de er i det blå rommet fordi de er rolig og fokusert. Blå toner er best for bad, kontor og soverom. Blå er også perfekt for små rom. ”

Det anbefales å bruke blå toner med varme undertoner slik at atmosfæren i rommet ikke blir for kaldt.


Rosa

“Rosa fargen er god, sjenerøs og kjærlig”, sier McAleer. “Svak rosa betyr varme og følsomhet. Det er også fargen på romantikk og glede. ”

“Det lyse rosa gir positiv holdning til livet hvor det er moro og energisk. Rosa farger er best brukt i stuer og spisestue eller områder hvor det er mye liv. ”

Folk bør likevel unngå å male små rom rosa der den rosa fargen gjør at rommet vil virke mindre. Rosa vegger er best i områder hvor det er store vinduer og vakker belysning.

 

Rød

Red er modig og trygg farge og studier har vist at rødt økt hjertefrekvens og får frem følelsene. Det er derfor den er perfekt for husholdningen som ønsker å ting skal skje.

“Rød representerer optimisme, selvtillit og vitalitet”, forklarer McAleer. “Når veggene er malt rød vil folk finne rom for varme, åpenhet og velstand, noe som er bra særlig i de kalde vintermånedene”

Hun legger til at rød ofte kan være veldig intens, så det er noen ganger godt å bruke noe lagdelt mønster med rød farge.


Publisert

i

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *