Kanelboller med karamell og pekannøtter

Disse kanelbollene skal få noen hjerter til å slå raskere enn noen andre nybakte kaker. Det er Gígja S. Guðjónsdóttir som har æren av denne oppskriften, men hun holder morsom islandsk blog.

Kanelboller med karamell og pekannøtter

Oppskrift for 8-10 personer

  • 1 pakke tørrgjær
  • 3/4 kopp melk
  • 1/4 kopp sukker
  • 1/4 kopp vann
  • 1 ts. vanilje
  • 1 egg
  • 1 ts. salt
  • 1/4 kopp smeltet smør
  • 3 1/2 kopp mel
  • 1/4 kopp smeltet smør for å smøre ovenpå

 

Kanelfyll:

  • 100 gr. mykt smør
  • 1 kopp sukker
  • 2 ss. kanel

 

Karamell:

  • 1 kopp farinsukker
  • 4 ss. smør
  • 1 ts. vanilje
  • 1/2 ts. salt
  • 1 ss. melk
  • 80 gr. pekannøtter

Ovnen varmes til 180 grader

Metode:

  1. Sett passe varmt vann og tørrgjær i skål og vent noen minutter.
  2. Egg, melk, smeltet smør, salt og sukker plasseres i og det blandes godt inn. 
  3. Tilsett alt det tørre i blanden.
  4. Ta deigen fra mikseren og sett i en bolle og dekk med plastfolie. La det stå i ca en og en halv time, eller til deigen er blitt dobbelt så stor.
  5. Når deigen er klar, skal du kavle ut den på litt hvetemel, til du får en firkant. 
  6. Kanelblandingen er nå plassert på toppen og spredt godt, og deretter rulles alt opp og kuttes i jevne stykker.
  7. Plasser smørpapir i en ildfast form og legg kanelrullene i formen. Børstes med smeltet smør.
  8. Sett i ovnen i 25 minutter eller til den har en brunaktig glans.
  9. Mens kanelboller er i ovnen, kan du lage karamellsausen. Alle ingrediensene unntatt pecannøtter er plassert i en kasserolle og kokes for litt varme i ca 5 minutter, rør godt, så karamellen brenner ikke. Peanøtter er kuttet i stykker og lagt i til slutt. Røre godt.
  10. Røren helles over kanelbollerne. Server.

Publisert

i

av

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *