Ingefær den nye slanke- og foryngelseskuren?

Ingefær, som et supplement eller en ingrediens i mat og drikke, som kan hjelpe mot fedme og kronisk sykdom, ifølge en ny forskningsrapport. Det finnes nå forsking som viser at vi har mange grunner til å ty til det den sterke og karakterrike ingefær til vårt daglige kosthold. 

I henhold til en ny forskingsrapport publisert i Annals from New York Academy of Sciences , ble funn fra 60 studier, utført på cellekulturer, laboratoriedyr og mennesker samlet sammen i en helhetlig rapport for å informere om hvor nyttig ingefær er.

Forfatterne fokuserte sin forskning på de ulike aspektene av metabolsk syndrom , som er en kombinasjon av tre eller flere risikofaktorer for type 2 diabetes og hjertesykdom. Metabolisk syndrom er et voksende problem og man mener at en fjerdedel av verdens mennesker lider av den.

Det ser ut å være mange faktorer bak ingefær som et mirakel produkt man bør ha i maten. Rapporten forteller at hvor viktig ingefær er med hensyn til fettforbrenning, karbohydrat fordøyelse og for insulinnivå i kroppen for å nevne noe. Ingefær hemmer og oksidativ stress (cellulær aldring) of har antiflammatoriske egenskaper. Den senker kolesterol og blodtrykk. Den kan til og med redusere aterosklerose, oppbygging av farlig fett i arteriene. Det finnes så mange grunner til å bruke ingefær som del av daglig kostholdsrutine at jeg oppfordrer til at man tester dette ut.

Hvordan har man kommet frem til dette ?

healthy and filling, health food, diet, nutrition, time.com stock

Man har utført tester på rotter og de har vist at ingefær gir tydelig effekt i form av at ingefær slanker, hemmer inflammasjon, gir lavere kolesterol, gir lavere blodsukker og beskytter mot farlig effekt ikke-alkoholholdig fet leversykdom .

Det finnes dessverre veldig få mennesklige kliniske studier om dette og sannsynligvis er det på mangel på finansiering. Likevel kan man se ut fra de få studier som finnes at ingefær forbedrer kaloriforbrening, reduserer følelse av sult, gir lavere kolesterol, lavere blodsukker, lavere blodtrykk, hemmer inflammatoriske proteiner og forbedrer leverhelsen.

“Feltet er i sin barndom når det gjelder å vurdere effekten av ulike krydder på helse hos mennesker,” sier St-Onge, hvis 2012 klinisk prøve på ingefær ble inkludert i anmeldelsen. “Men forskningen er veldig lovende, spesielt in vitro og animalsk forskning.”

For nå sier St-Onge at folk skal vite at ingefær er rik på antioksidanter og antiinflammatoriske egenskaper, og at det inkluderer det i kostholdet, vil sikkert ikke skade – og kan til og med hjelpe mye. (Sammen med potensielle metabolske fordeler, har krydderet også blitt vist å lindre kvalme , Menstruasjons kramper og muskelsmerter .) Hvis ingenting annet, legger hun til, “bruker forskjellige smaker som ingefær er alltid bedre enn å sette salt på maten din.” Men som mange kjenner til så er smaken av ingefær kraftig og vil kunne erstatte salt.

Mirakel-juicen – for yngre kropp

Vi anbefaler at du tester denne Mirakel-juicen i 1 måned for å se hva slags effekt du får ut av den. Samtidig slutt å spise sukker og alt korn som ikke er økologisk.

Det du trenger er en juice maskin og hvis du ikke har en allerede så anbefaler jeg at du skaffer deg en. Husk at alle ingredienser må være økologisk. Lager du ikke økologisk juice vil jeg sammenligne det med å trekke ut 80% av energien du trenger fra den er borte. Økologisk er ikke det samme som ikke økologisk.

1 bit fersk økologisk ingefær på ca 2×2 cm
2 stk hel økologisk hjertesalat
1/2 økologisk agurk

Nå er de fleste butikker nøye med å tilby økologisk men hvis du ikke finner økologisk, da anbefaler jeg Meny butikkene eller Helgø Matsenter, de har alltid godt utvalg økologisk.

OBS – viktig at du drikker den når du nettopp har lagd den. Venter du for lenge da mister den mesteparten av de gode effektene den skal gi.

Jeg oppfordrer alle som sliter med helseplager, inflammasjon, IBS, overvekt, høyt blodtrykk, dårlig kolesterol til å teste denne. Gi gjerne tilbakemelding på effekt når du testet en stund. Vær obs på at for mye ingefær kan gi halsbrann. Men har du tendens til å få halsbrann, slutt å spis rødt kjøtt og du vil da antakelig oppleve at halsbrann forsvinner helt av seg selv.

Inspirasjonskilde til artikkelen: Gudrun Kristjansdottir sin artikkel på Mbl.is.

 

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *