Denne oppskriften kommer fra min mor som pleide å lage den til fleste festbord. Denne jordbærkaken er ikke som alle andre jordbærkaker. Den er mange hakk bedre. Helt utrolig god. Den må oppleves.
Bunn:
- 4 eggehviter
- 1 b sukker
- 2 b kokosmel
- 1/2 ts salt
- 100 gr mørk sjokolade i små biter
Krem:
- 5 dl fløte
- 1 boks jordbær i sukkerlake
- friske jordbær til pynt
Pisk eggehvite og sukker veldig godt. Tilsett kokosmel, sjokolade og salt og rør forsiktig. Legg en rund form på bakepapir og tegn to sirkler. Mal deigen i de to sirklene og stek på 130 ° i omtrent 30 minutter (eventuelt lenger). Avkjøl kaken. Pisk kremen. Ta halvdel av kremen og tilsett jordbær fra boks (uten laken). Dette skal legges mellom kakelagene. Rest av pisket krem skal være uten jordbær og brukes for å dekorere kaken på sider og topp, bruk deretter ferske jordbær for å dekorere toppen på kaken. Viktig at det skal være jordbær i sukkerlake – fra boks ettersom kaken forandrer veldig karakter uten den. La kaken stå i 7-10 timer i kjøleskapet før den serveres. Det er da og smart å dekorere kaken rett før servering (pisket krem og jordbær som fortalt ovenfor).
Legg igjen en kommentar