kokoskake

Kokoskake med seig sjokolade

Denne oppskriften kommer fra min islandske mor.  Jeg var vant til at denne ble bakt til alle fester. Den er særlig populær blant barn og alle voksne som liker en god sjokolade. Den ligner litt på Bounty, men smaker likevel mye mye bedre på grunn av sjokoladen er seig og deilig.

Ingredienser kakebunn:

  • 4 eggehviter
  • 140 g melis
  • 140 g kokos

Pisk godt sammen eggehviter og melis, til den blir hvit og stiv. Tilsett kokos. Sett i en rund bakeform ca 24 cm. Bak i 35 min ved 150 grader celsius.

Ingredienser sjokoladetopping:

  • 100 g smør
  • 100 g mørk sjokolade
  • 4 eggeplommer
  • 60 g melis
  • hvis man vil – 0,5 dl fløte

Smelt smør og sjokolade ved veldig lav varme i en gryte, vannbad ellre i mikroen. Pisk godt sammen eggeplommer og melis. Ta sjokoladeblandingen og rør forsiktig inn. Klart til å dekke kaken.  Hvis man ønsker lys sjokolade da kan man piske 0,5 dl fløte og blande inn i røren før man dekker kaken. Personlig liker jeg best den varianten med mørk sjokolade. Kjempegod og enkel kake som alle elsker.

Det som også kan være veldig godt og jeg liker bedre er å piske 3 dl fløte og dekke over kaken. Den varianten er mer likt av voksne enn barn.


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *