Epler for de som er snill

Jeg er oppvokst på Island. Når jeg vokste opp da var det sjelden med epler. Far pleide å kjøpe en stor eske full med epler til jul. Eplene skulle ikke spise før til jul. Det skjedde likevel at vi fikk et og et eple før jul hvis vi var veldig snill. De eplene er de aller beste eplene jeg kan huske å ha spist i hele mitt liv.

Mannen min har høstet epler i dag. Det skal komme en storm i kveld så det er lurt å få de inn før de fyker av trærne.

Jeg har vært å letet etter oppskrift om hvordan å ta vare på eplene og jeg har bestemt meg for at i år skal de kokes ned å brukes som fyll i pai og kaker eller tilbehør til is.

Nå er det dessverre slik at jeg har brukket høyre arm og mannen skal hjelpe til med å rense og koke ned. Men her har du ihvertfall oppskriften

Sett vann i en bolle og press litt sitron juice i vannet. Skrell eplene og ta kjernen ut. Legg eplene i vannet med sitron juice.

Kok opp en lake som du skal bruke for å helle over eplene etter du har satt de i krukker. Laken skal bestå av 4 liter vann, 2 og halv kopp sukker, en stor matskje kanel. Hvis du har mange krukker og fylle må du multiplisere oppskriften for laken.

Bruk steriliserte krukker for å fylle på med epler. Når du har kokt opp laken da skal du spe over eplene og deretter skru på steriliserte lokk.

Epler i sukkerlake med kanel.

Når du har skrudd lokk fast på krukker, skal du etterkoke krukkene i 5 minutter i vannbad. La stå over natt. Da kan du vaske krukkene utenpå og merke de med innhold og dato. Holdbarhet inntil 2 år.

Nå har du det perfekte tilbehøret til veldig mange retter så som;

Eplepai, fyll til kalkun, tilbehør til isen, tilbehør til stekt laks eller stekt ørret, epler til eplekake. Og hvis du moser dem kan du bruke de som fyll i wienerbrød donuts eller lignende.


Publisert

i

, ,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *