Kok opp 2 kopper med Yasmin ris i 4 kopper vann. Kokes i ca 15 minutt. Ta da risgryte av komfyr og la den stå med lokk på.
Ingredienser:
- 500-1000 gram kjøtt hvilken type som helst
- 200-400 g ferske reker
- 1 boks tomater
- 3 msk tomatpure
- 1 hel boks creme fraiche eller rømme
- 3 dl fløte
- 6 teskjeer orientalisk curry
- 1/2 teskje malt anis
- 1 stk rød paprika
- 1 stk grønn paprika
- 1 stk gul paprika
- 4-7 stk chili pepper
- 3 fedd hvitløk
Metode:
Uansett om du bruker kylling biff eller svinekjøtt da tar du og skjærer opp kjøttet i ca 2 cm biter. Saks opp hvitløken.
Brun kjøtt og hvitløk med en god klatt smør i en stor gryte, tilsett deretter alt unntatt reker og paprika.
La dette småkoke i 15 minutter. Imens dette koker da kutter du ned paprika i småbiter. Tilsett all paprika i gryten.
Ta gryten av komfyren og tilsett rekene i gryten og rør de forsiktig inn. Nå er du klar til å servere maten. Sett ris på tallerken og litt av gryterett ovenpå. Vel bekomme.
Du noterer vel at det ikke brukes noe salt. Det er slik denne retten skal være. Den blir såpass godt krydret uten salt og smaker mye at det er helt unødvendig med salt. Sunt og veldig godt. Dette er en rett alle faller pladask for. Det passer veldig godt å servere denne sammen med hvitløksbrød.
Legg igjen en kommentar