Verdens beste pastasaus?

Mange dyrker tomater i Norge. Ikke like mange har god kontroll på å lage nydelig pastasaus. Prøv denne her, du vil ikke bli skuffet.

Det er en kunst å lage pastasaus riktig. Inspirasjonen til denne metoden er hentet fra Italia, vuggen til pastasaus.

Ingredienser;

  • 3 kg tomat
  • 4 gulrøtter
  • 8 stk gul løk
  • 15 fedd hvitløk
  • 7 dl olivenolje
  • 700 gr tomatpure
  • 4 ts salt
  • 2 ts pepper

Bruk en stor gryte. Skjær løk, gulrot og hvitløk i små biter. Sett olivenolje i gryten sammen med løk, gulrot og hvitløk. La dette småkoke til løk og gulrot er blitt veldig mykt. Hvis du ikke er tålmodig nok med dette vil du ikke lykkes like bra med pastasausen. Det å koke løk og gulrot veldig godt inn vil gi deg en flott pastasaus. Kjempeviktig.

Når du har kokt gulrot og løk godt tilsetter du resten av ingrediensene. La dette koke i ca 30 minutter.

Dette er såpass stor oppskrift at du bør koke ned på steriliserte glasskrukker.

Det er veldig enkelt å sterilisere glasskrukker.

Vask 10 stk 450ml glasskrukker med rent vann. Varmt de i ovnen i 20 minutt på 190 grader Celsius. Da er krukkene sterilisert. Kok lokkene i en gryte med vann ca 5 minutt og da er de og sterilisert. Pass å ikke røre lokk og krukker innvendig.

Hell på kokende varm pastasaus. Skru lokkene på så hardt du kan umiddelbart etter at du har hellt sausen på. Nedkokt pastasaus holder ihvertfall 2 år. Når du så bruker pastasausen kan du tilsette for eksempel basilikum eller andre typer krydder.


av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *