Hva kan dyrkes i minusgrader?

De sier nød lærer naken kvinne å spinne. Jeg sitter med diktafon og leser og leser og mannen min som er på kjøkkenet tror at jeg er blitt gæren. Men jeg har brukket høyre arm og derfor bruker jeg diktafon. Det er også grunnen til du ser en del ugress på bildene mine. Det er ikke alltid like enkelt å lese inn via diktafon på grunn av den har en tendens til å bruke andre ord en jeg av og til og derfor lese jeg orden opp veldig sakte og nøyaktig. Det var nok derfor mannen syntes orden nød lærer naken kvinne å spinne hørtes veldig merkelig ut hvor jeg sakte og høyt og klart og tydelig leste de opp.

Jeg har fått hundrevis med flott chili, men jeg anvefaler de som dyrker chili å begynne tidlig med den, ettersom den tar litt lang tid å modne, men så mye jeg fikk ut av 14 planter til slutt.

Det jeg sikter til er at forrige vinter fant jeg ut at det går an å dyrke en god del grønnsaker i minusgrader. Dette skjønte jeg på grunn av jeg hadde ikke klart å ta opp alt før frosten kom og plantene klarte seg veldig fint likevel. Jeg hadde til og med mye rødkål som sto og ventet på å bli plukket opp i mars og april året etter jeg satte de ned.

Rødkålet var kjempefint og ble brukt til å lage en nydelig rett, pulled pork med rødkål og epler.

Rødkål, grønnkål, 25 oktober

Men jeg har oppdaget, at det går fint å dyrke diverse sorter i minusgrader.

For å nevne noen sorter kan du dyrke følgende typer grønnsaker i minusgrader;

Hvis du starter veldig sent på høsten er det viktig å få plantene til i småpotter for du planter dem ut. Alle planter vokser mye mer sakte over vinteren men de vokser. På denne måten kan du også få veldig tidlig vår avling, samtidig som du også får større avling fra jorden.

Grønnkål 25 oktober

Vor du for eksempel i Rogalands området, da er det en god sjanse for at du og kan eksperimentere med poteter som du dyrker over vinter hvis du dekker godt over jorden med halm. Da er det sannsynlig at du blir heldig og får poteter tidlig på våren.

Palmekål, 25 oktover

Hva som passer for ditt område er ikke godt å si men jeg oppfordrer deg til å prøve deg frem.

Feltsalat 25 oktober

Visst er naturen fantastisk. Bilder er fra min hage/drivhus som ikke er oppvarmet, men jeg befinner meg i Norges oase for dyrking av grønt, nemlig sørsiden av Finnøy i Boknafjorden, Rogaland.

Fine facebook grupper du kan bli del av:

Hageglade på facebook


Publisert

i

,

av

Stikkord:

Kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *